REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ
Zespołu Szkolno–Przedszkolnego
w Wojkowicach Kościelnych
1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowywanych przez kuchnię szkolną dla uczniów oraz pracowników szkoły.
2. Obiady wydawane są dla:
a. uczniów wnoszących opłatę indywidualnie,
b. uczniów, których dożywianie dofinansowuje OPS,
c. dla pracowników szkoły.
3. Posiłki wydawane są w godzinach od 8.15 do 14.15 wg odrębnego harmonogramu.
4. Opłaty za wyżywienie naliczane są po zakończeniu pełnego miesiąca (z dołu).
5. O wysokości należności i ewentualnych zaległych zobowiązaniach rodzice (opiekunowie prawni) są powiadamiani poprzez dziennik elektroniczny lub wydany kwit.
6. Opłaty za poprzedni miesiąc należy dokonać do 20 dnia każdego miesiąca, na rachunek bankowy Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Wojkowicach Kościelnych, o numerze:
57 1050 1142 1000 0023 4371 9098,
w tytule przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę, wysokość wnoszonej opłaty za wyżywienie oraz miesiąc za który wnoszona jest opłata.
7. Za termin wpłaty należności uznaje się datę wpływu należności na rachunek bankowy.
8. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom nie spożywającym posiłków, w tym także rodzicom uczniów.
9. Z posiłków można korzystać wyłącznie w stołówce (szkoła nie prowadzi sprzedaży na wynos).
10. W przypadku nie korzystania z posiłków z powodu nieobecności dziecka w szkole należy powiadomić intendenta za pomocą dziennika elektronicznego. Odpisy za posiłki dokonywane będą, jeżeli zgłoszenie nastąpi do godziny 9.00, w przeciwnym wypadku odpis nastąpi od dnia następnego po dniu zgłoszenia. Koszt niewykorzystanych obiadów odliczony będzie przy opłacie za następny miesiąc.
11. W przypadku planowanej nieobecności w szkole (np. wycieczka) należy zgłosić ten fakt przynajmniej dwa dni wcześniej.
12. Rezygnację z obiadów należy zgłosić do intendenta najpóźniej do ostatniego dnia poprzedniego miesiąca.
13. Uczniowie korzystający ze stołówki szkolnej zobowiązani są do pozostawienia kurtek w szatni, tornistrów przed stołówką.
14. Podczas pobytu w stołówce uczniowie zachowują się kulturalnie. Nadzór nad uczniami sprawuje nauczyciel dyżurny zgodnie z grafikiem dyżurów.
15. Po spożyciu posiłku naczynia i sztućce należy odstawić do wyznaczonego okienka.
16. W stołówce na tablicy ogłoszeń wywieszony jest aktualny jadłospis.